У Москві диктують, як Україні писати історію

Вівторок, 20 лютого 2007, 13:32

Російський союз колишніх неповнолітніх в'язнів фашистських концтаборів вимагає засудити спроби деяких українських політиків "обілити злочини" ОУН-УПА.

Із такою заявою РСНКВ виступив у вівторок на адресу "українських неонаціоналістів, які намагаються переписати історію", повідомляє Інтерфакс.

"Останнім часом на Україні все голосніше звучать голоси ідейних нащадків ОУН-УПА, які намагаються фальсифікувати історію, посварити братерські народи Росії та України. У хід йдуть будь-які засоби. Так, наприклад, Росію відкрито звинувачують у геноциді українського народу, у "голодоморі" 1932-1933 років", - відзначається в заяві Союзу, розповсюдженій у Москві.

Автори заяви підкреслюють, що низка українських політиків у даний час намагається оперувати "обвітшалою тезою про "навмисну організацію голоду".

"Голод охопив тоді територію усього СРСР, його жертвами стали мільйони селян: росіян і представників інших національностей. Населення українських міст забезпечувалося хлібом і іншим продовольством з російських, польських і болгарських сіл", - відзначають у союзі.

РСНКВ називає "неприпустимими і блюзнірськими заклики деяких українських політиків реабілітувати націоналістів з ОУН-УПА".

"На совісті цих катів, які воювали на боці фашистської Німеччини, життя мільйонів чесних людей", - стверджується в заяві.

При цьому члени російського союзу відзначають, що їм "достеменно відомо, що українські націоналісти були в складі каральних дивізій СС і горезвісного батальйону "Нахтігаль", і що "від рук нацистських прихвоснів загинули понад мільйон українців, близько 500 тис. поляків, 1,5 млн. євреїв".

"Ми знаємо, що таке фашизм, які страждання він несе людям…Прирівнюючи СРСР до милого їхньому серцю "третього рейху", українські націоналісти проводять політику подвійних стандартів, навмисне спотворюють історичну істину", - вважають автори заяви.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді