У Черновецького хочуть "перелопатити" каштани на Хрещатику

Середа, 21 лютого 2007, 16:09

Комісія Київської міськради з питань екологічної політики створила робочу комісію для вивчення питання про необхідність заміни каштанів на Хрещатику.

Таке рішення було прийнято на засіданні комісії в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Голова комісії Анатолій Коваленко зазначив, що депутат Ігор Добруцький пропонує Київраді розглянути питання про заміну каштанів на Хрещатику.

"Мене дивує, чому проблемами центральної вулиці столиці України займається депутат Добруцький, і чому саме цей фахівець вважає, що старі каштани на вулиці Хрещатик потрібно зрізати і садити нові - німецькі або польські", - сказав він.

Коваленко також нагадав, що комісія недавно розглядала це питання. Тоді проти заміни каштанів виступили, зокрема, фахівці сільськогосподарської академії.

"Була зроблена пауза близько одного місяця, і знову це питання повертається, і вже називається цифра фінансування - 5 млн. грн.", - зазначив він.

"Я думаю, у Києві дуже багато територій, які включені в зелену зону, і де потрібно сьогодні дійсно висаджувати дерева, створювати парки і сквери", - наголосив Коваленко.

Як відомо, на початку травня минулого року на Хрещатику росло 172 каштани - 170 по непарній стороні вулиці і 2 - по парній. Майже 6 років тому на центральній вулиці столиці було 177 каштанів. Частина з них засохли і були зрубані. Тепер на Хрещатику вже близько 10 пнів каштанових дерев.

На Майдані Незалежності в столиці зараз висаджені близько 30 каштанів. Половина з них - білі, інші - червоні. 5 років тому на Майдані було 36 каштанів. Центральна площа за ці роки перетерпіла масштабну реконструкцію.

У радянські часи каштан був символом столиці України - на міському гербі Києва був зображений лист цього дерева. Після здобуття Україною незалежності, наприкінці 90-х років символом української столиці став Архангел Михаїл.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді