У Мороза замість штрафів пропонують ввести бали

Середа, 21 лютого 2007, 18:36

Депутат від Соцпартії Ярослав Мендусь пропонує нараховувати штрафні бали за порушення правил дорожнього руху.

Про це він заявив на брифінгу в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Мендусь пояснив, що вніс у Верховну Раду відповідний законопроект про вдосконалення законодавства із забезпечення безпеки дорожнього руху.

Ним як новий вид адмінпокарання за порушення ПДР пропонуються штрафні бали, облік яких здійснюватиметься за допомогою спеціалізованої автоматизованої системи, яка буде створена Державтоінспекцією.

За грубе порушення правил, зокрема, за керування автомобілем у нетверезому стані, законопроект припускає позбавлення прав або нарахування великої кількості штрафних балів.

Мендусь підкреслив, що "все це буде проводитися судом".

У випадку повторного здійснення порушень, відповідно до проекту, протягом 4-х місяців буде стягуватися штраф у розмірі 70 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Посвідчення водія, за словами депутата, буде вилучатися співробітниками ДАІ тільки на підставі судового рішення.

Мендусь відзначив, що проходження цього законопроекту у Верховній Раді буде "непростим", однак його готові підтримати депутати від Партії регіонів, "Нашої України" і БЮТ.

У свою чергу, начальник департаменту ДАІ МВС Олексій Калінський підкреслив, що департамент ДАІ брав активну участь у розробці цього законопроекту і цілком підтримує всі його пункти.

При цьому, за його словами, ДАІ бере на себе більше зобов'язань, але знімає завантаженість судової гілки влади.

Калінський підкреслив, що, у випадку прийняття законопроекту, протягом року, поки не буде створена автоматизована система обліку, оцінки про правопорушення (штрафні бали), будуть вноситися в талон попередження до водійських посвідчень.

Максимальний штраф за керування в нетверезому стані, за словами Калінського, буде складати 1700 грн.

Калінський відзначив, що будуть розроблені і впроваджені системи відео- і фотофіксації дорожньо-транспортних випадків, а впровадження всіх нововведень у випадку прийняття законопроекту вимагатиме 8,5 млн. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді