Фото з барикад під рубильником

Четвер, 22 лютого 2007, 00:51

Блок Тимошенко забарикадував вхід до електрощитової кімнати Верховної Ради та встановив всенощне чергування своїх депутатів.

"Українській правді" вдалося дізнатися подробиці, як депутати проводять темну частину доби у стінах парламенту.

Побоюючись штурму, бютівці заблокували не тільки самі двері до кабінету з рубильником, але й підходи до цього фойє.

Диваном, який стояв у підвалі, закрили ще один шлях проникнення опонентів. Тепер потрапити до центру опору можна лише крізь один прохід, між стіною і мармуровою колоною – з боку парламентського туалету.

БЮТ заблокував щитову, паралельно агітуючи своїми символами
Цей диван, який багато років стояв у підвалі, тепер став у пригоді
Кімната номер 50 стала такою ж легендарною, як кімната Синьої бороди

Всередині невеликого фойє депутати розбили привал – стягнули всі меблі, які були, встановили телевізор.

"У моє чергування дивилися футбол, Лігу чемпіонів. В нас є шахи, я приніс доміно з портретами політиків – Тимошенко, Порошенко, Симоненко...", - розповів бютівець Андрій Шевченко о пів на першу ночі. Він постраждав найбільше – у цей день Шевченко святкує третю річницю весілля, але вечір довелося провести не з дружиною, а з соратниками по партії.

Телевізор дозволив розвіяти нудьгу

Фракцію БЮТ розбили на групи по двадцять депутатів, які чергують по чотири години. Кураторами барикадного спротиву є колишній керівник охорони блоку Тимошенко Віталій Чудновський та екс-заступник глави СБУ Андрій Кожем'якін.

Протягом ночі в парламенті працює буфет, але бютівці, попереджені заступником Тимошенко Олександром Абдулліним про можливі теракти проти них з додаванням пургену, їдять харчі, принесені колегами – сир і ковбасу.

На вечерю в бютівця - чай, варення і булочки

"На випадок штурму в нас є два вогнегасники", - попередив Шевченко. Однак, на його думку, радикальний сценарій майже виключено – тому що у Верховній Раді залишилися на ніч журналісти каналу 1+1 та "Інтер".

Безкоштовний Wi-Fi для депутатів ніхто не відмикав

Крім членів блоку Тимошенко та трьох нашоукраїнців, ночувати в парламенті вирішили й соціалісти. Соратники Мороза охороняють вхід до сесійної зали. "Вони до нас не ходять, ми до них – теж. Перетинаємося десь на нейтральній території, в туалеті", - розповів Шевченко.

Соціалісти гуляють скромніше

Водночас він не відповів на питання, чи є хтось всередині легендарної електрощитової кімнати. "Я не скажу. У нас установка – не говорити на це нічого!", - заявив Шевченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді