Гриценко хоче позбавити жінок радощів сімейного життя

Четвер, 22 лютого 2007, 10:53

Міністр оборони Анатолій Гриценко вважає, що жінки під час проходження служби за контрактом у Збройних Силах України повинні брати на себе зобов`язання утримуватись від шлюбу і материнства.

Про це він заявив у інтерв`ю російському журналу "Огонек", повідомляє УНІАН.

"Тут є проблема: до кінця ще не визначено нормативно-правові аспекти служби. Нерідко командири зустрічаються із ситуацією, коли вакансія зайнята, але жінка в декреті три роки, а потім, не виходячи на службу, знову чекає надбавку", - сказав Гриценко.

При цьому міністр відзначив, що "на відміну, наприклад, від американської армії, у нас жінки не беруть на себе зобов`язання утримуватись на період дії контракту від шлюбу і материнства".

"Оскільки служба в армії - це добровільний вибір, то, вважаю, так само добровільно жінка повинна підписувати контракт з відповідними зобов`язаннями на п`ять років. За взаємною згодою сторін контракт потім може продовжуватися", - заявив Гриценко.

"Але якщо жінка вирішить створити сім`ю і ростити дітей, то ми із жалем з нею попрощаємось, але щиро за неї радітимемо", - додав він.

Міністр повідомив, що зараз у ВСУ служать близько 20 тис. жінок – це, приблизно, 10% загальної чисельності української армії.

Гриценко також відзначив, що зараз у більшості регіонів України громадяни із задоволенням підуть на контрактну службу солдатом за грошове забезпечення, приблизно, 1 тис. 500 грн., а в деяких депресивних регіонах пішли б і за меншу суму, особливо жінки.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді