Тимошенко розблокувала рубильник. Всередині знайшли...

П'ятниця, 23 лютого 2007, 17:07

Пікнік під електрощитовою Верховної Ради завершився. Блокаду кімнати, де розташований пульт живлення парламенту, знято через три доби після початку.

Якщо в перший день опозиція застала зненацька антикризову коаліцію, і сесію довелося перервати, то на другий було знайдено вихід, який дозволив парламенту працювати майже повноцінно.

У середу в парламенті було встановлено додатковий генератор, який забезпечив паралельне живлення системи "Рада".

У п'ятницю депутати, не напружуючись, послухали компромат про Луценка з вуст Цушка

Дехто отримав букетик до колишнього свята Дня радянської армії та військово-морського флоту

А Порошенко став головою ради Нацбанку

І хоча електроенергії не вистачало для освітлення в сесійній залі, що з настанням темряви перетворилося на "шоу світлячків" – однак справою честі для януковичів було довести, що вони можуть протистояти планам Тимошенко. Зрештою, це і було продемонстровано.

За словами депутата Тараса Чорновола, БЮТ намагався закріпитися в будинку парламенту, спробувавши в ніч з четверга на п’ятницю заблокувати систему опалення та вентиляції Верховної Ради.

Однак атака, повідомив Чорновіл, "яка була відбита". Втім, заступник Тимошенко Олександр Турчинов сказав, що вони лише "тренувалися".

П’ятниця була останнім сесійним днем, після якого депутати аж 18 днів не будуть заходити в будинок під куполом. Тому для БЮТ було абсурдно продовжувати блокування. І після обіду, за розпорядженням Турчинова, оборонні редути біля електрощитової було знято, а чергові депутати розійшлися по домах.

Працівники апарату Верховної Ради розбирають барикади Тимошенко
Залишки "банкету" на барикадах

Антикризова коаліція не приховувала задоволення – вони вважають, що змогли переграти опозицію. "Зараз ми виїжджаємо в регіони, будемо працювати, зустрічатися з виборцями, через тиждень буде робота в комітетах. А опозиція, якщо хоче, може охороняти і підвал, і перший поверх і другий", - знущаючись, заявив Сергій Ківалов.

Таємнича кімната парламенту

Втім, Турчинов вважає, що метою їх акції було продемонструвати всій країні наявність парламентської кризи.

"Коли цей сесійний тиждень закінчився, у нас немає сенсу не постачати електроенергію в порожній парламент. Ми ж не електричними питаннями займаємося, а політичними", - пояснив Турчинов зняття блокади.

За словами Турчинова, головні події, які приведуть до розпуску парламенту, попереду. І відбуватимуться вони після об'єднання "Нашої України" та блоку Тимошенко, яке заплановано на суботу.

Ще трохи, і Тимошенко зображатимуть на іконах?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді