Обрання книжки року стане "національно-буржуазним" заходом

Понеділок, 26 лютого 2007, 17:41

Найкращою сучасною українською книгою у прозовому жанрі у 2006 році визнано "Капітал" Сергія Жадана.

Такі підсумки восьмого всеукраїнського рейтингу "Книжка року-2006", який складає редакція журналу "Книжник-review" та авторитетні книжкові експерти України, повідомляє "Телекритика".

Упорядники рейтингу оцінювали всі надруковані книги в Україні за минулий рік у семи різних номінаціях, до того ж враховувалося не тільки якість та актуальність тексту, а також дизайн та успішність книги на ринку.

Найкращим зарубіжним виданням став роман італійського письменника Умберто Еко "Ім’я рози", а кращою дитячою книжкою визнано "Ніч перед Різдвом" Миколи Гоголя.

У рамках церемонії нагородження переможців в Українському Домі у Києві відбувся аукціон, де на продаж були виставлені особисті речі письменників.

Зокрема, за 30 грн. продано п’єсу "Гамлет" з автографом Леся Подерв’янського, за 130 грн. – автопортрет письменниці Ірен Роздобудько.

Крім того, ведучі церемонії - головний редактор журналу "Книжник-review" Кость Родик та журналіст телеканалу "1+1" Леся Сакада-Островська - оголосили про те, що "1+1" має намір з наступного року робити телеверсію цього заходу.

Щоб привернути увагу меценатів, політиків та міжнародних експертів до української книги і додати їй шанобливого ставлення, організатори планують змінити формат заходу на "національно-буржуазний".

"Цього року ви востаннє прийшли на захід у джинсах та светрах. З наступного буде вводитися дрес-код: смокінги, метелики тощо", - сказала ведуча.

Крім того, планується запрошувати перших осіб держави, котрі розповідатимуть нації про свої улюблені книги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді