Росіяни зробили "широкий жест" українцям, які їздять до них у гості

Вівторок, 27 лютого 2007, 11:48

Органи МВС та Федеральної міграційної служби Росії не притягатимуть до адміністративної відповідальності українців, які не пройшли у триденний термін процедуру реєстрації, визначену новими реєстраційними правилами.

Подібну заяву зробило МВС Росії, повідомляє прес-служба першого віце-прем’єра Миколи Азарова у вівторок.

Як сказано в заяві, відповідна вказівка направлена всім МВС, МУВС, УВС суб’єктів Російської Федерації та територіальним органам ФМС Росії.

"Таке рішення ухвалене у зв’язку з тим, що між Урядами Росії й України ведуться переговори щодо збереження режиму безвізових поїздок громадян двох країн в умовах дії нових законодавчих норм у Росії", - повідомляє прес-служба.

У МВС Росії нагадують, що сьогодні між Росією і Україною діє угода про безвізові поїздки громадян і протокол до неї, які, зокрема, визначали для українських громадян спрощений порядок на порядки довший термін здійснення реєстрації на території Росії, ніж визначений сьогоднішнім російським законодавством.

"У ході переговорів сторони домовились вести справу до вироблення взаємоприйнятного трактування зобов’язань Російської Федерації за званою угодою та закріпити такі роз’яснення відповідним правовим чином", - йдеться в заяві.

Таким чином, заявляють російські чиновники, до завершення переговорів й остаточного вирішення цього питання "російська сторона йде на зустріч інтересам тих громадян України, які приїжджають в Росію".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді