Дружина Табачника написала ім'я з помилками?

Понеділок, 12 березня 2007, 12:49

Тетяна Нєдєльска, дружина депутата від Партії регіонів Яна Табачника, написала своє ім'я всупереч правилам граматики й в унісон з борцями проти українізації.

Якби Нєдєльска вирішила так виділитися на вступному іспиті до філологічного ВУЗу, то далі приймальної комісії її б не пустили. Але людям сцени пробачають багато слабкостей.

На україномовних бігбордах, які рекламують на вулицях Києва новий альбом співачки, її ім'я зображене як "Тат'яна Нєдєльска", тоді як українською повинно писатися "Тетяна".

Водночас сама Нєдєльска в розмові з журналістами "Українській правді" відкинула найгірші припущення в безграмотності. "Мені багато телефонують, запитують, як це ви припустилися двох помилок в імені? Вони сприймають це як неправильне написання, але це не так".

"Мені просто не подобається, як звучить українською Микола Басков або Пилип Киркоров. Я вирішила залишити своє справжнє ім'я. А оскільки українською "Тетяна" не пишеться через м'який знак, це граматично невірно, ми вирішили поставити апостроф. Хоча це ім'я справді досить суперечливе", - визнала Нєдєльска.

"Крім того, тут є другий аспект. Ця ідея також продиктована бажанням підкреслити, що я і мій коханий чоловік – єдине ціле, оскільки це ім'я складається з частин наших двох імен – "тат" (Тетяна) і "яна" (Ян)", - сказала Нєдєльска.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді