Підвищення тарифів констатувало єдність українців

Середа, 14 березня 2007, 13:25

Переважна більшість опитаних українців (83%) не погоджуються з тим, що підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги було вимушеним кроком.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Так, лише 9,8% населення України згодні з тим, що підвищення тарифів було вимушеним кроком.

Найбільша кількість незгодних з підвищенням тарифів спостерігається серед представників міського населення (85%). У сільській місцевості кількість не згодних із підвищенням тарифів складає 80%.

При цьому у Східному регіоні із зазначеним твердженням не погоджуються 86% респондентів, у Центральному та Південному – по 84%.

Значно менше незгодних серед жителів Західного регіону (80%), але це пов'язано з тим, що в цьому регіоні більший відсоток сільських жителів, ніж в інших регіонах, пояснюється у прес-релізі.

Якщо розглядати розподіл населення за віком, то суттєвої різниці між представниками вікових груп 40-49 років, 50-59 років та 60-69 років немає.

Так, незгодних з вимушеністю підвищення тарифів серед представників середнього віку (40-49 років) – 87%, передпенсійного (50-59 років) та пенсійного віку (60-69 років) – відповідно 85% та 87%.

Значно менше незгодних серед представників наймолодшої вікової групи, представленої у вибірці – 18-29 років. Проте і в цій групі кількість незгодних із представленим твердженням досить велика – 78%.

Саме в цій віковій категорії більша кількість згодних із тим, що підвищення тарифів було необхідним – 13,6% серед тих, хто відповів. Також досить багато згодних в категорії 30-39 років – 12%. Можна припустити, що це пов'язано із більшою платоспроможністю цієї категорії населення.

Щодо респондентів у віці 18-29 років – це категорія, яка найменше стикається із цією проблемою – це або студенти, які проживають в гуртожитках або молодь, що проживає разом з батьками, зауважує КМІС.

Це припущення підтверджує наступний розподіл респондентів за родом занять. Найбільша кількість згодних з необхідністю підвищення тарифів – 19% - серед студентів, зазначається у прес-релізі.

Більше незгодні з цим домогосподарки (89%), менше за всіх – безробітні (81%). Проте, саме в категорії безробітних найбільша кількість тих, що не визначились чи не знають відповіді на запитання (12%).

Опитування проводилося з 7 по 20 лютого у 110 населених пунктах по всій території України. Було опитано 1996 респондентів віком від 18 років. Середня статистична похибка не перевищує 2,5%.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді