Ющенко заборонив знущатися над історичним центром Києва

Четвер, 15 березня 2007, 12:46

Президент Віктор Ющенко підписав указ, яким заборонив будувати багатоповерхові будинки та нестандартні архітектурні форми в історичному центрі Києва.

За словами заступника глави секретаріату президента Віктора Бондаря, відповідний указ зареєстровано у четвер.

"Настільки сьогодні незадоволені мешканці міста цією ситуацією, що Віктор Андрійович випустив відповідний указ, і він вступив у дію з сьогоднішнього числа", - зазначив Бондар.

Цим указом, за його словами, Ющенко доручив Київській міськдержадміністрації заборонити будівництво в історичній частині столиці. Також КМДА має визначити межі історичного центру.

"У центрі Києва практично сьогодні йде планове знищення парків, алей, бульварів, зелених зон, дитячих майданчиків, і в цій ситуації просто так закрити на цю проблематику і не реагувати президент не міг", - сказав він.

Бондар також повідомив, що указом також доручається Генпрокуратурі протягом трьох місяців перевірити законність забудови історичного центру міста.

"Усі рішення, які видавалися по історичній частині, мають бути переглянуті, проаналізовані. Якщо десь виникла ситуація, що задля якового будівництва висотки було знищено історичний будинок, в такому випадку прокуратура має вжити заходів і спільно з міськадміністрацією відшкодовувати інвестору ту власність", - повідомив Бондар.

За його словами, ГПУ після цього має "наводити порядок, домовлятися як далі виходити із ситуації".

Бондар також повідомив, що Кабміну доручається впорядкувати питання щодо забудови центрів міст щодо створення відповідних зон відпочинку, зелених зон щодо закріплення історичних об’єктів назавжди в тому незмінному обліку, який вони на сьогодні мають.

За його словами, указ є надзвичайно вчасним, бо через рік можна буде побачити як "Київська рада і київська міськадміністрація віддадуть будь-який клаптик землі, який залишився у центрі міста". "Ситуація вже просто критична", - наголосив він.

"Скільки разів Ющенко звертався усно до керівництва міста, я вже не говорю. Але коли він зрозумів, що реакція неоднозначна, він був змушений видати указ і навести в цьому питанні порядок", - додав Бондар.

Він також зазначив, що проблема забудови Києва не вирішується останні кілька років.

"Останні 3-4 роки через Київську міськраду випущена велика кількість дозволів на забудову центральних частин міста", - повідомив Бондар.

"Президент був змушений поставити крапку і заборонити з 15 березня видавати дозволи на подібні будівлі. Уся Україна може отримати такий дозвіл тільки в центральному міністерстві", - наголосив заступник глави секретаріату.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді