ЄС подарує українцям полегшені візи влітку

П'ятниця, 16 березня 2007, 13:05

Угоду про спрощення візового режиму між Україною і Євросоюзом планується підписати 18 червня цього року в рамках засідання ради співробітництва Україна - ЄС.

Про це в інтерв'ю "Известиям в Украине" повідомив постійний представник України при Європейському Союзі Роман Шпек.

"Якщо не відбудеться нічого непередбаченого, ми хотіли б 18 червня, в рамках засідання Ради співробітництва Україна - ЄС, підписати угоду. Є серйозні підстави думати, що до кінця поточного року всі юридичні процедури вдасться завершити. І із січня 2008 року угода набуде законної чинності", - сказав Шпек.

За його словами, на даний час в Україні й у країнах Євросоюзу продовжується погодження виконання всіх технічних процедур, необхідних для підписання угоди.

Однак Шпек відзначив, що не варто виключати й несподіванок.

"Деякі посольства європейських держав стали підключати до процесу видачі віз посередницькі фірми, що підвищує вартість віз", - пояснив він.

На його думку, українська преса про це мало пише і, "відповідно, слабко формує ставлення простих громадян до цієї нездорової тенденції".

Шпек також зазначив, що "у виконавчих структурах ЄС стежать за візовою ситуацією в Україні". На його думку, про це свідчить заява офіційного представника Єврокомісії Емми Удвін.

Як відомо, Україна і ЄС парафували угоди про спрощення візового режиму і про реадмісію 27 жовтня у ході самміту Україна-ЄС у Гельсінкі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді