Замість зменшити тарифи для бідних, їх збільшать для багатих

Неділя, 18 березня 2007, 18:50

Київдержадміністрація має намір увести тарифи на комунальні послуги для бізнесменів.

Про це повідомив "Газеті по-київськи" заступник голови Київдержадміністрації Денис Басс.

За його словами, бізнесмени багатші, тому вони будуть платити за комунальні послуги більше, ніж звичайні люди.

"Нічого страшного не відбудеться, якщо вони будуть платити за злегка збільшеними тарифами. Різні групи будинків одержать різні тарифи. Ті, хто живе в сучасних будинках, повинні одержувати підвищені тарифи, а ті, хто в бараках - інші", - переконаний Басс.

У той же час, депутат Київради від БЮТ Олександр Бригинець висловив думку, що "ідея "багаті повинні платити за бідних" - гарна, але на даний момент існують економічно обґрунтовані тарифи, по яких повинно платити населення".

Він підкреслив, що бізнесмени заробляють свої гроші, але при цьому також платять податки, з яких утримується армія, міліція й інші соціальні організації.

Як повідомило "Газеті..." джерело в Київдержадміністрації, команда мера розраховує схеми "багатих" ЖКГ-тарифів за рівнем першого підвищення тарифів від 1 грудня 2006 року. Таким чином, "багаті" й "бідні" тарифи будуть відрізнятися один від одного в 1,5-2 рази.

У той же час, на даний момент цифри на тарифи для багатих не затверджені ні Київрадою, ні розпорядженням Леоніда Черновецького, тому можуть змінюватися як у більший бік, так і в менший.

За словами в.о. заступника мера столиці Олександра Ржавського, "цей проект тільки розробляється й щось конкретне сказати поки не можна". "Єдине що можна стверджувати так це те, що міський бюджет дійсно вимагає поповнення. Ми йдемо до того, що, під'їхавши на велосипеді, пиріжок можна буде купити за гривню, а під'їхавши на Мерседесі - за 10 гривень", - пояснив Ржавський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді