За що Ющенко отримав півмільйона?

Понеділок, 19 березня 2007, 18:50

На УП з’явилася публікація під назвою "Ющенко став мільйонером", в якій ішлося про те, що президент заробив у минулому році більше мільйона гривень.

Гроші немалі, навіть для президента, руки якого "нічого не крали". Але особливо нічого автора не стривожило, бо ж працювати президентом важко, робота вимагає самовіддачі та постійної напруги. Лише після ознайомлення зі змістом статті, стало смішно, а потім якось так… не по собі.

З сукупного доходу президента за рік майже половину, а саме, 504873,75 гривень становить оплата за наукову, викладацьку, та творчу діяльність. Саме це виглядає дуже дивно. Якось не дуже віриться, що президент за сумісництвом працює науковим співробітником!

І де працює?! Чи є в секретаріаті відділ наукових досліджень?

Чи може, гарант влаштувався працювати за сумісництвом в іншу організацію (яка, за логікою, повинна бути державною, оскільки посада державного службовця, якою є посада президента України, згідно з законом про державну службу, не може суміщатися з недержавною роботою?

Щиро вірячи в чесність президента, автор не може допустити, що Віктор Андрійович працює в приватній установі. Отже, установа повинна бути державною, і робота ця, відповідно, повинна фінансуватися з держбюджетних коштів. У зв’язку з цим виникає декілька запитань.

Перше: як Віктор Андрійович, займаючи таку високу і відповідальну посаду, має час займатися науковими дослідженнями?

Автор нічого не має проти останніх, але ж у світлі політичної ситуації в Україні у 2006 році, президент приділяв явно замало уваги своїм безпосереднім обов’язкам на основному місці роботи!

Стає зрозуміло, куди ж зникав він з поля зору громадськості на цілі тижні під час політичної напруги в державі. А автор думав, він пас бджоли чи розкопував глечики. А він, виявляється, займався наукою!

Цікаво, над якою ж науковою тематикою працює президент? Можливо, його талант та здібності принесли б більше користі державі, якби він працював у деякій профільній науковій установі, а не на займаній ним посаді?

Друге: У якій державній установі зарплата наукового працівника становить півмільйона гривень на рік?

Працюючи в державному університеті, в рамках наукової держбюджетної теми за сумісництвом, автор заробляв біля 1500 гривень на рік. Колега, працюючи в науково-дослідному інституті на основному місці роботи, отримував неповних 7000 гривень на рік.

Можливо наукова робота Віктора Андрійовича є ультра-актуальною та важливою, і тому такою високооплачуваною?

В той же час, тисячі українських науковців виїхали на роботу за кордон тільки тому, що в Україні заробітні плати наукових працівників є занадто низькими!

Хочеться побачити результати наукової роботи президента, прочитати опубліковані ним наукові праці. Чи їх практична цінність перевищує півмільйона гривень?

Думаю, якби більшість річного доходу парламентаря Руслани Лижичко приносив шоу-бізнес, а не законотворча діяльність, ніякого здивування це б не викликало.

Але враховуючи те, що Віктор Андрійович зробив свою кар’єру не наукою, все це виглядає дуже сумнівно, більш скидаючись на черговий фарс.

А іншими словами, на відверту брехню.

Автор

Віктор Мельник, для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді