МЗС спитає з Бельгії за українців, яких не пустили до європарламентаря

Вівторок, 20 березня 2007, 11:55

Міністерство закордонних справ готує ноту до посольства Бельгії в Україні з приводу відмови у видачі віз групі українців, які мали відвідати Брюссель на запрошення депутата Європейського парламенту.

Про це на брифінгу заявив речник МЗС Андрій Дещиця, повідомляє УНІАН.

"Зараз ми готуємо ноту, яку буде надіслано посольству Бельгії в Україні, у якій ми висловлюємо занепокоєння таким трактуванням українських громадян, особливо у зв'язку з тим, що рішення про заборону в'їзду було схвалено у час, коли ідуть погодження про спрощення візового режиму між Україною і країнами Євросоюзу", - сказав Дещиця.

Реклама:

Він зазначив, що таке ставлення до українських громадян викликає занепокоєння.

Як відомо, посольство Бельгії відмовило у видачі віз групі українців, які мали ознайомитися з роботою європейських інституцій на запрошення депутата Європарламенту.

За даними координатора проектів Інституту Євроатлантичної інтеграції Оксани Шуляр, до групи з 45 осіб входили представники МЗС, Верховної Ради (комітету з питань євроінтеграції), Конфедерації вільних профспілок, низки ЗМІ, а також КВУ, Лабораторії законодавчих ініціатив, Народного Руху, Партії регіонів, "Нашої України".

Підставою відмови у видачі віз нібито стало те, що "одна людина в групі не змогла чітко окреслити мету поїздки і її відповіді не задовольнили працівників консульства", а також розмаїтість членів групи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді