Арсеній Яценюк. Новий мільйонер у Кабміні Януковича

Середа, 21 березня 2007, 17:40

Один з найзаможніших міністрів уряду Єханурова Арсеній Яценюк перейшов працювати до уряду Януковича.

Щоправда тепер він буде не міністром економіки - цю посаду видали Анатолію Кінаху за зміну політичної орієнтації, а міністром закордонних справ.

Він став компромісною фігурую у суперечці президента з коаліцією по схемі "хто завгодно тільки не...".

Голосування за нового міністра вийшло безпрецедентним - він зібрав, здається, найбільшу кількість голосів серед депутатів нового скликання, 426.

Проте нове призначення явно було несподіванкою для самого Яценюка, а такий хід конем прийшов на думку президента в останній момент.

Принаймні про це свідчить та підбірка офіційних даних про Яценюка, з якою він прибув до парламенту.

Арсеній Петрович навіть не встиг дописати в біографію роботу в секретаріаті президента з вересня минулого року.

Але на нову посаду все ж ішов - з оптимізмом. Про це свідчить почерк нового міністра, яким він написав заяву про призначення.

Рядки так і тягнуться догори, так і тягнуться...

А от автобіографію Арсенію Петровичу, здається, хтось допоміг писати. Почерк на заяві і почерк в автобіографії, яку, до речі, держслужбовець має заповнити власноруч, суттєво різняться.

Водночас у цій біографії все ж міститься досить цікава інформація. Наприклад, стає зрозуміло, що в 18 років Яценюк уже був співзасновником юридичної фірми "Юрен. Лтд".

Дружина Яценюка працювала в тому ж "Авалі", в якому працював колись він Арсеній Петрович. Зараз вона в декреті з догляду з дитиною.

Тато Яценюка працює заступником декана історичного факультету, мама - викладачкою французької мови в ліцеї.

А сестра нового міністра живе в США і працює менеджером. Вона заміжня і має прізвище Джонс.

Яценюк певно, був такий зайнятий, що ще не подав декларацію про доходи за 2006 рік.

Тому декларація, подана до парламенту, містить інформацію за 2005 .

Загальна сума його сукупного доходу позаминулого року склала 3 млн. 124 тис. 429,77 грн., які він отримав за продаж акцій банку "Аваль".

Із зароблених коштів Яценюк сплатив майже триста тисяч гривень податків, що дорівнює сумі річного заробітку декого з міністрів. Крім того міністр заробив майже 162 тисячі, працюючи в Кабміні та заступником одеського губернатора.
У власності Яценюка станом на 2005 рік значиться земельна ділянка площею 3 012 кв. м, квартира загальною площею 118 кв.м, житловий будинок (298,3 кв. м), дачний будинок площею 114,5 кв. м та гараж.


Родина Яценюка у 2005 році знаходилася на утриманні чоловіка - члени родини міністра отримали сукупний доход у три з половиною тисячі гривень за рік, тобто по 250 гривень на місяць.

Наскільки вплинула на статки Яценюка робота в уряді Янукович, українці зможуть дізнатися в кращому випадку після 1 квітня, коли закінчиться строк подачі декларацій.

І насамкінець. Якщо погратися з комп'ютерною програмою біоритмів, то можна побачити, що в Кабмін Арсеній Петрович прийшов у відмінному стані, але вже за тиждень машина обіцяє критичні дні. Якраз в районі наступного засідання Кабміну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді