ООН хвилює українська дитяча проституція

Четвер, 22 березня 2007, 10:30

Організація Об'єднаних Націй стурбована розвитком дитячої проституції в Україні.

Про це сказано на офіційному сайті ООН, повідомляють "Українські новини".

Відповідно до повідомлення, спеціальний доповідач ООН з питання про торгівлю дітьми, дитячу проституцію й дитячу порнографію Хуан Мігель Петіт подав на розгляд членів Ради з прав людини доповідь про візит до України наприкінці жовтня 2006 року.

У цій доповіді повідомляється, що в Україні "процвітає дитяча проституція, а торгівля дітьми є величезною проблемою й суворою реальністю".

У доповіді підкреслюється, що 10% жертв торгівлі людьми становлять діти віком від 13 до 18 років, половину дітей у транскордонній торгівлі посилають в сусідні країни, в основному в Росію.

"Діти експлуатуються у вуличній торгівлі, як домашня прислуга, у сільському господарстві, як танцівниці, офіціанти й офіціантки або з метою надання сексуальних послуг", - сказано в доповіді.

У доповіді зазначається, що найчастіше від дітей вимагають ставати танцівницями, жебрати або надавати сексуальні послуги.

У ООН відзначають, що характерною рисою торгівлі дітьми в Україні є те, що в більшості випадків вони стають об'єктом торгівлі всередині країни.

"Торговці дітьми заманюють своїх жертв у боргову кабалу, вони змушують їх відробити витрати, пов'язані з поїздкою й такими послугами, як харчування й житло, при цьому можливості вирватися з кабали з'являються вкрай рідко", - сказано у повідомленні.

За даними дослідження, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень серед жінок, які займаються наданням сексуальних послуг у комерційних цілях, 11% становили діти віком від 12 до 15 років й 20% - віком від 16 до 17 років.

Представник ООН висловив особливу стурбованість тим, що сутенери, торговці людьми й виробники порнографічних матеріалів використовують дітей у своїх цілях.

Він підкреслив, що зі скасуванням віз для туристів з більшості західних країн Україна дедалі більше стає одним із основних напрямків для секс-туризму, у якому використовуються й діти.

Представник ООН заявив, що Україні необхідно буде сформувати нову модель захисту прав дітей, інакше вона зіштовхнеться з наслідками, які серйозно позначаться на майбутніх поколіннях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді