Черновецький скоротить Київ з півдня на північ до години

П'ятниця, 23 березня 2007, 16:20

Київська міська держадміністрація затвердила проект будівництва ділянки Куренівсько-Червоноармійської лінії метро від станції "Либідська" до станції "Виставковий центр".

Відповідне рішення підписав київський міський голова Леонід Черновецький, повідомляє прес-служба КМДА.

За словами першого заступника голови КМДА Дениса Баса, будівельна довжина даної лінії складатиме 4,84 км, на яких зведуть 4 станції.

Передбачається, що пропускна спроможність дільниці становитиме 40 пар потягів на годину, які перевозитимуть 33,7 тисячі пасажирів. Також з’являться додаткові 412 робочих місць.

Реклама:

Бас зазначив, що спорудження дільниці по суті є продовженням лінії метро від станції "Героїв Дніпра" до "Либідської".

За його словами, воно дасть можливість "перетнути місто з півдня на північ менш, ніж за годину і створити сприятливі умови транспортного обслуговування мешканців і гостей Києва".

Таке будівництво коштуватиме Києву 2 087 896,911 тис. гривень.

Крім того, київська влада "спрямовує зусилля на будівництво багаторівневої транспортної розв’язки біля станції метро "Сирець" (вул. Тираспольська та Щусєва)", йдеться у повідомленні.

У КМДА наголошують, що за рахунок удосконаленого дорожнього покриття та розширення вулиці до 26 метрів (6 смуг по 3,75 метри кожна) зменшиться рівень шуму в прилеглому мікрорайоні. Також буде зведено підземний пішохідний перехід.

Орієнтовні строки будівництва – 2007-2008 роки.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді