Українці знають, як януковичі й опозиція винагороджують за Майдан

Четвер, 19 квітня 2007, 12:24

Більшість українців вважає, що багато громадян отримують грошову винагороду за участь у масових акціях протесту, організованих у Києві коаліцією.

Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

У цілому так вважають 61,2% опитаних. Зокрема, думки про грошову складову участі в акціях коаліції дотримуються 52,3% прихильників Партії регіонів, 64,8% Блоку Юлії Тимошенко та 70,3% - "Нашої України".

Водночас, 57,8% опитаних вважають, що значна кількість громадян отримує грошову винагороду, якщо бере участь у масових акціях протесту, організованих у Києві опозицією.

При цьому таку думку поділяють 64,1% прихильників Партії регіонів, 45% прихильників БЮТ та 48,4% - "Нашої України".

Крім того, 47,4% респондентів вважають, що зараз найголовніше – безумовне дотримання прав і свобод громадянина, без чого у подальшому неможливі безпека й порядок.

На думку ще 39,8% громадян найголовніше зараз – забезпечення порядку, навіть якщо це обмежить права і свободи громадян.

Водночас, більшість опитаних - 55,6% - переконані, що українська армія здатна захистити права простих громадян у разі силового протистояння гілок влади. З них половина впевнені, що вона не втручатиметься у конфлікти.

Найбільше не вірять у те, що армія здатна захистити права простих громадян прихильники Партії регіонів (28,1%) та КПУ (25,8%)

Опитування КМІСу проводилось 9-13 квітня. Методом інтерв'ю опитано 2051 особу в усіх областях, Криму та Києві за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує 3.5% для показників близьких до 50%, 3,0% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді