"Проффесор" Янукович створить школу майбутнього

П'ятниця, 20 квітня 2007, 15:29

Кабінет міністрів затвердив концепцію державної цільової соціальної програми "Школа майбутнього" на 2007-2010 рік.

Про це сказано в розпорядженні Кабміну від 13 квітня, повідомляють "Українські новини".

Цим же розпорядженням Кабмін доручив Міністерству освіти й науки розробити й подати в тримісячний термін уряду проект держпрограми "Школа майбутнього" на 2007-2010 рік.

За затвердженою концепцією, передбачається створення мережі загальноосвітніх навчальних закладів з високим технологічним рівнем, новітнім учбово-методичним та інформаційним забезпеченням, потужним кадровим потенціалом.

Основна мета програми - поліпшення механізму надання освітніх послуг, випробування інноваційних моделей новітніх закладів, діяльність яких спрямована на випереджальний характер розвитку системи освіти.

Програму планується виконувати за 2 етапи.

На І етапі (2007 - 2008 роки) передбачається забезпечити поліпшення нормативно-правової бази, розробку проектно-технічної документації для спорудження шкільних приміщень або їх реконструкції, формування педагогічних колективів і визначення умов оплати їхньої праці.

Також планується забезпечити організацію функціонування новітніх закладів, впровадження передових інноваційних технологій, підготовку й видання учбово-методичної літератури і створення інформаційно-бібліотечних центрів.

На ІІ етапі (2009 - 2010 роки) передбачається забезпечити залучення учнів новітніх закладів до участі в олімпіадах, конкурсах і турнірах, випробувати систему профорієнтаційної роботи з учнями, підготувати й опублікувати видання із питань функціонування новітнього закладу.

Також у ці роки передбачається налагодження зв'язків з міжнародними організаціями й навчальними закладами, участь у реалізації міжнародних навчальних проектів і діяльність молодіжних організацій.

Як відомо, у липні 2006 року Кабмін своїм розпорядженням затвердив концепцію державної програми розвитку освіти на 2006-2010 роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді