Черновецький поставить на Хрещатику 5 туалетів по 110 тисяч євро кожен

Понеділок, 23 квітня 2007, 18:33

Київська міськдержадміністрація має намір встановити 25 туалетних блоків на території столиці до червня.

Про це заявив начальник головного управління комунального господарства Михайло Шпарик, повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу управління.

Він відзначив, що до Дня Києва 26-27 травня будуть встановлені 5 туалетів на Хрещатику.

"Ці контейнери особливо красиві й особливо дорогі... Вони будуть як рекламоносії, і, в той же час, як туалети на жіноче і чоловіче відділення", - сказав Шпарик.

Вартість одного такого туалету складає 110 тис. євро. За словами Шпарика, ці туалети будуть встановлені за рахунок інвестора - компанії "Медіа партнер К", з яким Київміськадміністрація уклала інвестиційний договір на 15 років.

Таким чином, 2 таких туалети будуть розміщені по парній стороні Хрещатика і 3 по непарній, зокрема, біля колишнього магазину "Порцеляна-Фаянс", біля кінотеатру "Орбіта", біля станції метро "Хрещатик", біля Пасажу і на перетинанні вулиці Богдана Хмельницького з Хрещатиком.

Також будуть встановлені вже закуплені 20 туалетів контейнерного типу. За словами Шпарика, 10 з них - поліпшеного дизайну, що складаються з 4 жіночих відділень, 1 чоловічого і 4 пісуарів, а ще 10 - більш простого дизайну і менш місткі.

Ці туалети будуть встановлені також переважно в центральній частині столиці - на площах Перемоги і Льва Толстого, Андріївському узвозі, Софійській площі, біля Києво-Печерської Лаври, а також у парках і біля станцій метро.

Крім того, під час масових заходів у місцях скупчення людей будуть встановлюватися тимчасові блоки біотуалетів.

Шпарик відзначив, що таким чином, Київміськадміністрація реалізує 1-й етап розміщення громадських туалетів у місті, а 2-й етап - закупівля й установка ще 55 туалетів за рахунок інвесторів.

За його словами, такі етапи передбачені схемою розміщення 75 громадських туалетів, що розробила Київміськадміністрація і передала на затвердження Київської міськради.

Крім того, він повідомив, що адміністрація має намір розробити схему розміщення в місті стаціонарних туалетів, у випадку прийняття якої Київрадою, районні держадміністрації в 2008 році зможуть приступити до реконструкції існуючих стаціонарних туалетів і будівництва нових.

За словами Шпарика, зараз у Києві нараховується 290 стаціонарних громадських туалетів, у тому числі 130 приватної і 160 комунальної власності, з урахуванням діючих у торгових центрах і на ринках.

Він відзначив, що в результаті системних дій Київміськадміністрації кількість туалетів на території міста в найближчі кілька років сягне 800-1000, включаючи біотуалети.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді