Шулявський "секонд-хенд" спалив разом з собою 350 тисяч метрополітену

П'ятниця, 27 квітня 2007, 18:13

Пожежа в Києві 23 квітня в районі Шулявського мосту сталася внаслідок необережного поводження з відкритим вогнем невідомих осіб.

Про це заявив на засіданні спеціальної комісії заступник начальника головного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій у Києві Сергій Кукурудзяк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, підрозділи МінНС не встановили на місці виникнення пожежі жодних предметів, які б свідчили про спеціальний підпал.

Кукурудзяк також повідомив, що пожежа виникла внаслідок загоряння намету, який майже впритул був розташований до будівлі метрополітену.

При цьому в проході між метрополітеном і цим наметом складалися картонні коробки, що сприяло поширенню вогню.

Він також повідомив, що матеріали із розслідування пожежі передані в правоохоронні органи.

Кукурудзяк відзначив, що встановлення нових наметів під Шулявським мостом не було погоджено із Шевченківською райдержадміністрацією. За його словами, працівники пожежної служби неодноразово виписували розпорядження з цього приводу, а також тимчасово припиняли роботу цих торговельних точок.

Виконуючий обов'язки начальника комунального підприємства "Київський метрополітен" Петро Мірошніков повідомив, що в результаті пожежі метрополітену нанесено збитків на суму 350 тис. грн.

Зокрема, постраждали 9 службових приміщень, технічне обладнання, офісна техніка.

Він також підкреслив, що за останні два роки метрополітен тричі звертався до Шевченківської райадміністрації з вимогою навести порядок із розміщенням торговельних наметів.

Зокрема, за нормативами торговельні намети повинні бути розташовані не ближче ніж на відстані 25 метрів.

Мірошніков також повідомив, що на сьогоднішній день на 25 станціях метрополітену існують схожі проблеми.

Зокрема, у районі станції метро "Лісова" торговельні намети стоять впритул до огорожі, по якій прокладені кабелі живлення метрополітену.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді