У Януковича співають йому дифірамби за борги по зарплаті

Четвер, 10 травня 2007, 13:20

Міністр праці й соціальної політики Михайло Папієв заявляє, що заборгованість по заробітній платі за час роботи уряду Віктора Януковича скоротилася на 19%.

На прес-конференції в четвер Папієв підкреслив, що за час діяльності нинішнього уряду скоротилася кількість людей, перед якими є заборгованість по заробітній платі.

Так, за його словами, на 1 серпня 2006 року заборгованість по зарплаті в Україні складала 1 млрд. 89 млн. грн., тоді як сьогодні вона складає 880 млн. грн., повідомляє Ліга.

Таким чином, відзначив Папієв, відбулося скорочення заборгованості на 208 млн. грн., або на 19%. Міністр упевнений, що згодом заборгованість по зарплаті не буде довгостроковою.

Папієв також підкреслив, що в Україні збільшилася середня заробітна плата.

За словами голови Мінпраці, вже в 2008 році середня заробітна плата в країні складатиме 90% від розміру прожиткового мінімуму, а з 2009 року - 100%.

Міністр також нагадав, що з 1 червня планується ввести другий етап упровадження Єдиної тарифної сітки. Крім того, за його словами, прем'єр-міністр доручив розрахувати впровадження наприкінці цього року і третього етапу.

Папієв наголосив, що це дозволить у 2008 році "вийти на європейську модель оплати праці кваліфікованих працівників".

Як відомо, з 1 червня 2007 року Кабмін має намір упровадити другий етап Єдиної тарифної сітки і підвищити зарплату співробітникам бюджетної сфери. У цілому, з урахуванням наміченого на жовтень підвищення, середня зарплата має зрости на 40%.

За словами Папієва, якщо сьогодні середня зарплата вчителя складає 840 грн., до жовтня вона збільшиться до 1 тис. 146 грн., а середня зарплата лікаря за цей же період зросте з 786 до 1083 грн.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді