Українцям спростять оформлення віз до ЄС

Середа, 30 травня 2007, 08:08

18 червня в Люксембурзі Україна та Європейський Союз підпишуть угоду про спрощення порядку оформлення віз.

Про це заявив міністр закордонних справ Арсеній Яценюк під час прямої телефонної лінії з читачами газети "Факты и комментарии" у вівторок, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

Згідно з повідомленням, головну увагу спілкування було приділено візовим питанням, а також питанням отримання допомоги і захисту прав та інтересів громадян України за кордоном.

Чимало питань, що адресували міністру читачі газети, стосувалися труднощів, які постають перед громадянами України у зв’язку зі зверненням до іноземних дипломатичних установ в Україні з питань отримання віз.

У цьому контексті Яценюк повідомив, що 18 червня поточного року в Люксембурзі відбудеться підписання угоди між Україною та Європейським Союзом про спрощення порядку оформлення віз, що значно полегшить умови в’їзду громадян України до країн-членів ЄС.

У ході "прямої лінії" глава зовнішньополітичного відомства також поінформував про заходи, що вживає МЗС для підвищення якості надання допомоги та інформаційної підтримки українським громадянам вітчизняними консульськими установами за кордоном.

Яценюк розповів про створення call-центру при МЗС, зателефонувавши до якого, громадяни України зможуть отримати кваліфіковану допомогу з питань, що їх цікавлять.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді