Донька Черновецького - власниця двох мільйонів гривень на чотирьох колесах

Середа, 30 травня 2007, 15:30

Донька київського мера Христина Черновецька встановила рекорд у рейтингу столичної золотої молоді.

Вона розсікає гаряче київське повітря на автомобілі Lamborghini. Цей італійський спорт-кар, можна впевнено припустити, є найдорожчим серед усіх, що перебувають у власності дітей вітчизняних чиновників.

На фотографіях, які публікує "Українська правда", Христина Черновецька зображена за кермом Lamborghini Gallardo Spyder.

Lamborghini Черновецької повертає з вулиці Великої Васильківської. Фото Олексія Шатохіна

Зараз на вулицях Києва можна знайти кілька Lamborghini, але всі вони були завезені в індивідуальному порядку, при чому дві з них походять із Монако.

Офіційно Lamborghini нещодавно вийшла на ринок України. Їхнім ділером стала фірма "Віпос". Однак поки жодної машини, повідомили в компанії, вони не поставили власникам – зараз лише приймають замовлення.

Тож і авто Черновецької потрапила до Києва самостійним шляхом. Чи були сплачені всі митні збори, донька мера не захотіла відповісти.

Очевидно, поруч з Христиною - охоронець. Фото Олексія Шатохіна
Нам вдалося знайти підтвердження у базі даних Державтоінспекції, що ця машина перебуває у власності безпосередньо доньки київського мера.

При чому місцем реєстрації Христини Черновецької вказаний Кловський узвіз 9/2, де розташований центральний офіс "Правекс-банку". Як відомо, донька мера значиться серед віце-президентів цієї установи.

Окрема тема – вартість цього автомобіля з відкидним верхом (на що вказує останнє слово у назві – "spyder").

Співрозмовник у "Віпос" розповів "Українській правді", що днями на Kyiv Automotive Show вони представляли аналогічну машину, як у Христини Черновецької.

"Цей спорткар коштує 307 тисяч євро, тобто 2 мільйона 100 тисяч гривень", - сказали у компанії-ділері Lamborghini.

Вони також пояснили, то був екземпляр без зайвих надлишків, який просто має необхідний набір функцій.

Мінімальна ж вартість Lamborghini Gallardo Spyder складає 255 тисяч 634 євро, тобто 1 мільйон 750 тисяч гривень, повідомили "Українській правді" в компанії "Віпос".

Загалом на рік виготовляється не більше ніж півтори тисячі таких автомобілів, а їх збирання відбувається вручну.

Замовити Lamborghini до Києва можна і в обхід офіційного ділера через інтернет.

Зокрема, на одному з українських сайтів, що спеціалізується на продажу автомобілів, пропонують придбати Lamborghini Gallardo Spyder. Для контакту вказаний номер телефона у Швейцарії.

Вартість такої машини з трьома тисячами пробігу не відрізняється від мінімальної ціни в компанії "Віпос" і складає ті ж таки 260 тисяч євро (1 мільйон 781 тисяча гривень).

Потяг до автомобілів категорії люкс – це спадкове в родині Черновецьких. Її батько їздить на "Майбаху" за два з половиною мільйона гривень, а мати Аліна Айвазова кілька років тому придбала Mercedes SLR McLaren за 565 тисяч євро (за нинішнім курсом – три мільйона 800 тисяч українських грошей).

Донька мера заміжня за В’ячеславом Супруненком. Він – депутат Київради від блоку того ж таки Черновецького.

Але головне в його статусі – це посада радника мера, яка відкриває широкі можливості. Опозиція вважає його "казначеєм мера" та радять шукати Супруненка за всіма резонансними проектами градоначальника – від земельних питань і до енергетичних.

Lamborghini Gallardo Spyder в розкладеному вигляді

Сама Христина Черновецька відмовила в коментарі "Українській правді". Спочатку прес-служба "Правекс-банку" повідомила, що вона відповість на запит редакції, однак через кілька годин сказали, що реакції не буде.

Варто визнати, що такий транспортний засіб створює чималий дискомфорт власнику – у столиці України, де батько Христини працює мером, просто відсутні дороги, де можна проїхатися на Lamborghini.

Але проблема навіть не в цьому – вулиці Києва з ранку до вечора являють собою суцільний затор. Можливо, поява такої машини в рідної доньки змусить мера активніше взятися за розв'язання цих проблем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді