У Черновецького намагаються розсварити жертв "Еліти-Центр"?

Понеділок, 11 червня 2007, 14:08

Київська влада зібрала в мерії представників жертв афери групи компаній "Еліта-Центр" і запропонувала на їхній розгляд три можливі схеми одержання житла.

Як повідомили в прес-службі Київської міськдержадміністрації з посиланням на заступника глави Віталія Журавського, перша схема полягає в тому, що 25% від побудованого житла передається Київському інвестиційному агентству, що його розподіляє.

Друга схема - 25% забудовник передає безпосередньо майбутнім власникам, а третя - будівельна компанія продає квартири, а кошти компенсує інвесторам "Еліти".

За словами Журавського, система оподатковування у всіх трьох випадках різна.

Керівництво КМДА підготувало і передало пакети документів з цього питання представникам ініціативної групи для вивчення.

Уже на наступному засіданні буде затверджена одна з трьох схем або створена комбінована схема, щоб врахувати по можливості інтереси кожного постраждалого інвестора.

Разом з тим, самі потерпілі вважають, що запропоновані схеми лише приведуть до внутрішніх конфліктів.

"Усі ці три варіанти ми розглядали і пропонували давно, вони усі працездатні. Але для початку повинна бути вироблена єдина схема розв'язання проблеми", - відзначила представник ініціативної групи Олена Рєзніченко.

"Коли буде побудована черга, і кожен знатиме, який він по рахунку і яку конкретно квартиру одержить, потерпілі, укладаючи договір із забудовником, зможуть вибрати кожну з запропонованих схем", - додала вона.

За її словами, місцева влада навмисно не погоджуються виконувати інвестиційні договори і затягують процес, щоб після закінчення терміну позовної давності забути про потерпілих назавжди.

"На сьогодні я не бачу ніяких кроків, які б узаконювали, робили б неможливим відхід назад. Чиновники усвідомлюють, що запропоновані схеми тільки приведуть до внутрішніх конфліктів", - сказала вона.

"Хтось буде за першу, хтось за другу схему. В остаточному підсумку, квартири одержать п'ять осіб, яких покажуть по телевізору, і скажуть, що київська влада піклується про потерпілих", - додала вона.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді