Ющенко обійшов Януковича

Понеділок, 11 червня 2007, 14:22

Українські телеканали в травні 2007 року, говорячи про усіх вітчизняних політиків, найбільше уваги приділяли президентові Віктору Ющенку.

Про це свідчать результати першої хвилі дослідження "Моніторинг політичних теленовин: травень 2007", що проводився Академією української преси.

Серед політичних інститутів у травні найвищою є увага до президента (35% із усіх політичних новин) і Верховної Ради (31%), повідомляє Ліга.

Крім того, результати дослідження свідчать про значне збільшення уваги до Партії регіонів, "Нашої України" та БЮТ. У той же час, партії, що становили більшість у парламенті, згадуються в телеефірі значно частіше, ніж "Наша Україна" і БЮТ разом з непарламентськими партіями й об'єднаннями - "Народною самообороною" і "Українською правицею".

В оцінках партій у новинах переважають позитивні і нейтральні тони. Найбільша кількість іронічних і негативних оцінок одержує опозиція (5%), робоча група з підготовки і проведення виборів (4%) і парламентська коаліція (3%).

Відповідно до результатів дослідження, увага до президента в два рази вище, ніж увага до прем'єр-міністра. Крім того, частіше інших у телеефірі згадуються такі імена як Олександр Мороз, Петро Симоненко, Валерій Пшеничний, Іван Плющ, Сюзанна Станік, Юлія Тимошенко.

На жодному телеканалі в новинах Віктор Янукович не згадується частіше, ніж Віктор Ющенко. Тільки на СТБ частка таких новин складає 23% і 26% відповідно.

Тимошенко найбільша увага приділена на телеканалах НТН і "Україна" (7%).

У той же час, позитивно і нейтрально Ющенко оцінюється в два рази частіше Януковича, однак негативні й іронічні оцінки президентові адресовані в 5,5 разів частіше, ніж главі уряду (6,8% у порівнянні з 1,2%).

Увага телеканалів до представників коаліції й опозиції істотно не відрізняється - 19% і 16% відповідно. Увага до співробітників секретаріату президента в середньому в 1,7 рази вище, ніж до представників уряду (29% і 17% відповідно).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді