Для вболівальників Євро-2012 у Києві побудують житловий район

Вівторок, 12 червня 2007, 15:26

Державна служба туризму й курортів ініціює будівництво житлового мікрорайону в Києві для розміщення вболівальників Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це під час форуму "Девелопмент готельної нерухомості" сказала начальник відділу регіонального розвитку Державної служби туризму й курортів Людмила Мещерських, повідомляють "Українські новини".

Вона сказала, що відповідно до концепції розробленої Міністерством сім’ї, молоді й спорту та Міністерством економіки, у кожному місті, де буде проходити чемпіонат (Київ, Донецьк, Дніпропетровськ і Львів), необхідно побудувати від 50 до 70 готелів класу від 3 до 5 зірок для розміщення близько півмільйона вболівальників.

Водночас Мещерських зазначила, що після чемпіонату ці готелі не зможуть заповнюватися й відповідно не будуть рентабельні для інвесторів.

"...нехай це буде невеликий мікрорайон, у якому держава візьме на себе будівництво інфраструктури, а компанії, які хочуть вкласти інвестиції, побудують житло", - сказала Мещерських.

За її словами, у мікрорайоні будуть побудовані звичайні житлові будинки, які після проведення чемпіонату можна продати молодим сім’ям за програмою молодіжного житлового кредитування.

"Це було б логічніше будівництва висококласних готелів, оскільки в Києві в першу чергу не вистачає готелів для рядових туристів, які не можуть зняти дорогі апартаменти в готелях", - зазначила вона.

Мещерських сказала, що в цілому інвестиції в будівництво й реконструкцію готелів до ЧЄ-2012 оцінюються в 1 млрд. євро.

Як відомо, Держслужба туризму й курортів заявляє про детінізацію ринку готельних послуг.

Київська міська державна адміністрація вважає, що до чемпіонату Європи з футболу в 2012 році в столиці необхідно побудувати близько 70 готелів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді