Янукович дав добро на вшанування Конституції

Четвер, 21 червня 2007, 13:20

Кабінет міністрів затвердив план заходів щодо підготовки й святкування 11-ї річниці Конституції.

Про це сказано в розпорядженні Кабміну від 18 червня, повідомляють "Українські новини".

Планом, передбачено проведення 27 червня в Національній опері урочистого засідання й святкового концерту за участю представників влади, дипломатів, політиків, діячів культури й науки.

28 червня заплановано проведення святкового концерту на центральній київській вулиці Хрещатик перед будинком Київської міськдержадміністрації, а також святкових феєрверків у Сімферополі й обласних центрах.

Міністерство оборони за свої кошти організує феєрверки в містах-героях (Київ, Севастополь, Одеса, Керч) і в місцях дислокації штабів Збройних сил і оперативних командувань.

Заплановано в червні проведення в Києві наукової конференції з питань подальшого вдосконалення Конституції.

Передбачено в червні-липні проведення виставок фото- і архівних документів, які ілюструють процес прийняття Конституції, становлення й розвиток українського конституціоналізму, а також організація тематичних виступів у ЗМІ відомих учених, політичних і громадських діячів для роз'яснення основних положень Конституції, її ролі в державному процесі.

Передбачено також проведення в червні у ВНЗ, установах культури, військових частинах, на підприємствах і в установах заходів щодо висвітлення новітньої політичної історії України й конституційного процесу з метою підвищення рівня правової культури громадян.

Крім того, у червні заплановано проведення фізкультурно-масових і спортивних заходів.

Кабмін доручив міністерствам і іншим центральним відомствам забезпечити проведення заходів щодо святкування 11-ї річниці Конституції виходячи із загального обсягу видатків, передбачених ним у держбюджеті.

Кабмін також порекомендував обласним держадміністраціям забезпечити проведення святкових заходів за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів.

Як выдомо, 13 червня організаційний комітет з підготовки й святкування 11-ї річниці Конституції затвердив план святкових заходів.

Чинна Конституція України була прийнята 28 червня 1996 року.

З 1 січня 2006 року набула чинності низка конституційних змін, прийнятих Верховною Радою у грудні 2004 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді