Ющенко хоче, щоб губернатори зайнялися туалетами

П'ятниця, 22 червня 2007, 14:49

В Україні необхідно суттєво переглянути соціальні стандарти у бік збільшення, вважає президент Віктор Ющенко.

Про це він заявив під час презентації соціальних ініціатив в Острозькій академії.

"Мене глибоко турбує те, що знижуються доходи громадян, зростає трудова міграція, ігноруються проблеми інвалідів, далі скорочується кількість населення", – підкреслив президент, повідомляє його прес-служба.

Він висловився за використання стану економіки, який перебуває на піднесенні, для поліпшення життя людей.

За словами Ющенка, рівень ВВП сьогодні становить 8%.

Глава держави закликав усі політичні сили об’єднатися навколо вирішення соціальних проблем, додавши, що соціальні ініціативи президента України не пов’язані з політикою і, тим більше, з виборчою кампанією.

Серед іншого президент закликав голів адміністрацій та керівників міст забезпечити до 1 жовтня спеціальними підйомниками, щоб полегшити пересування інвалідів та зробити органи влади доступними для них.

"Усі під'їзди, туалети, парапети має бути підлаштовано під проблеми цих людей", - наголосив президент.

Також президент закликав встановлювати опіку над дитячими притулками та інтернатами, а також вирішити питання з усиновленням дітей.

"Політика опікунства не повинна знати жодних перешкод. Нещодавно я наклав вето на закон з даного питання з ряду мотивів. Чому одинокий батько чи мама не може поставити питання про усиновлення?", - запитав президент.

"Мені здається, що в цивілізованому світі люди, які не знайшли родину, хочуть бути щасливими і хочуть мати діток. І можуть дати прекрасну долю вони дають часом більше ніж родина. Чому ми так підходимо, що це є доречним? Я думаю, що це несправедливий підхід", - заявив Ющенко.

"Чужих дітей не буває. Якщо дитинка з проблемою, то держава бере її за ручку і проводить до першого робочого місця й житла. Тоді ми не матимемо таких проблем, зокрема, і у сфері правопорядку", - додав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді