Тепер Шустер буде на екрані щодня?

Субота, 23 червня 2007, 14:28

Екс-ведучий програми "Свобода слова" Савік Шустер не виключає, що його новий проект на каналі "Інтер" буде виходити щодня.

"Може, щодня, а може – не щодня", - припустив він в інтерв'ю "Телекритиці", опублікованому в п'ятницю.

За його словами, така ідея народилася в нього ще в Росії. "Ми відчували, що на п'ятницю лягає занадто великий вантаж – стільки ньюзмейкерів за тиждень, усіх не запросиш, а хочеться показати людям усе. Тому народилася ідея маленького щоденного формату (з понеділка по четвер) без аудиторії, але з елементами "Свободи слова", і потім – вихід на велику програму в п'ятницю", - розповів Шустер.

Він повідомив, що у випадку щоденного формату програма може тривати 15-20 хвилин. "Це повинен бути дуже швидкий, енергійний формат, щоб не перевантажувати сітку.. У принципі, це елемент аналізу до новин", - розповів журналіст.

"Хоча я боюся, що в нас на таке може не вистачити сил", - додав він, відзначивши, що місце в сітці ще всерйоз не обговорювалося.

За його словами, програма буде "відходити від політики". Також, відзначив Шустер, у проекті буде "більше чогось ексклюзивного, інформації". Також у програмі будуть експерти й аудиторія. "Люди будуть оцінювати те, що відбувається в студії, але мені хотілося б дати аудиторії трошки більшу роль", - відзначив журналіст.

Він висловив думку, що "формат "Свобода слова" у тому вигляді, в якому він існував, багато в чому себе віджив". "Знову роздягати, вдягати або ще щось робити з політиками – це вже неактуально, нецікаво, потрібно робити якийсь крок уперед", - відзначив Шустер.

"Мені треба зрозуміти, наскільки Україна готова до позитиву. Європейські країни реально до нього готові. Бути готовим до позитиву – значить конкурувати на рівні ідей і їх втілення, а не на тому, що було в минулому", - підкреслив він.

"Друга задача – якщо Україна готова до позитиву, то як із цього зробити шоу? Тому що шоу – це конфлікт, конфлікт - це рейтинг, а без рейтингу ми жити не можемо", - відзначив Шустер.

Відповідаючи на питання, які завдання ставлять перед ним акціонери "Інтера", він відзначив: "Вони ставлять мені задачу – частка 35%".

Разом з тим, на питання, чи не боїться він впливу "Газпрому", який, можливо, є російським акціонером "Інтера", журналіст відповів: "Під керівництво "Газпрому", з яким я плідно пропрацював багато років, мені повертатися не хочеться".

Шустер також висловив надію, що автором програми буде він, разом з тим, патент на неї буде в "Інтера".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді