Українці думають, що вибори президента дадуть їм більше шансів, ніж вибори Ради

Понеділок, 25 червня 2007, 16:22

Більшість українських громадян вважають, що в Україні не існує рівності всіх перед законом, а також механізмів, які дозволяють впливати на ухвалення державних рішень.

Про це свідчать результати опитування, оприлюдненого в агенції "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

Відповідно до результатів опитування, 56% респондентів вважають, що в Україні зовсім не існує рівності всіх громадян перед законом, 30% - в основному не існує.

Протилежної точки зору дотримуються близько 10% опитаних.

Крім того, близько 80% респондентів упевнені, що висловлювання про те, що Україна є суверенною, незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою, не відповідає дійсності.

Стверджують зворотнє тільки 20% учасників опитування.

Близько двох п'ятих опитаних (40%) вважають, що громадяни України ніяк не можуть впливати на прийняття державних рішень.

Практично стільки ж учасників опитування - 42% - упевнені, що на сьогодні в Україні формально існують механізми, які дозволяють впливати на ухвалення державних рішень, але на практиці вони не діють.

При цьому механізмом, що дозволяє впливати на прийняття конкретних рішень, 47% опитаних вважають вибори президента, 47% - участь у мітингах, демонстраціях, 46% - участь у страйках, 41% - вибори у Верховну Раду, а також у місцеві ради.

Опитування проводилося Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременко і Центром "Соціальний моніторинг" з 16 по 23 червня у всіх регіонах України.

Усього опитано 1981 респондент у віці від 18 років. Похибка вибірки складає 1,31-2,18%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді