Лавринович увіб'є всі ЗМІ в одну базу

Середа, 27 червня 2007, 14:49

Через чотири місяці в Україні буде створено Державний реєстр друкованих засобів масової інформації та інформаційних агенцій.

Про це йдеться в наказі, підписаному міністром юстиції Олександром Лавриновичем, повідомляє Ліга.

Як повідомили у прес-службі Мін'юсту, роботи зі створення реєстру вже почалися.

За словами Лавриновича, реєстр буде являти собою електронну базу даних, яка містить інформацію про всі друковані ЗМІ, що видаються на території України, а також додатки до них у вигляді видань газетного і журнального типу та інформагентства, які засновані чи діють в Україні, - незалежно від способу їх виготовлення, сфери поширення і накладу.

Реєстр містититиме функцію пошуку за певними параметрами - такими, як інформація про засновника, сферу поширення, категорії читачів, періодичність випуску, місцезнаходження редакції, джерела фінансового і матеріально-технічного забезпечення.

Відомості реєстру будуть надаватися за запитами фізичних та юридичних осіб, а також на вимогу суду, прокуратури, органів дізнання і слідства, інших органів державної влади і місцевого самоврядування.

Власником реєстру буде Міністерство юстиції, на яке законодавство покладає обов'язки з реєстрації друкованих засобів масової інформації.

Адміністратором бази даних стане державне підприємство "Інформаційний центр" Мін'юсту.

За даними Міністерства юстиції, на сьогодні в Україні зареєстровано близько 30 тис. засобів масової інформації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді