У націоналістів і комуністів черговий привід посперечатися

Субота, 30 червня 2007, 13:43

Шевченківський районний суд заборонив УНА проводити в суботу фотовиставку на Майдані незалежності, а Комуністичній та Прогресивної соціалістичної партії України - проводити будь-які акції в цей день.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив в.о. голови Київської міської організації УНА Ростислав Дмитрусь.

За його словами, представники правих сил у суботу в рамках 100-річчя від дня народження командира УПА Романа Шухевича мають намір провести о 14.00 зустріч із ветеранами в Будинку офіцерів у Києві, а потім, в 19.30, на Софійській площі - культурну акцію.

Разом з тим, ПСПУ, партія "Київська Русь" і Партія відродження українського села проводять акцію протесту на вулиці Хрещатик між Європейською площею й Майданом Незалежності.

За оцінками міліції, у цій акції беруть участь від 400 до 500 чоловік. В акції бере участь лідер ПСПУ Наталя Вітренко.

Учасники акції протесту зібралися на Майдані Незалежності й намагалися по вулиці Грушевського пройти до Будинку офіцерів, однак шлях їм перегородив загороджувальний кордон представників міліції й підрозділу "Барс".

Мітингуючі протестують проти святкування 100-річчя від дня народження командира УПА Романа Шухевича. Вони тримають плакати з гаслами: "Шухевич - убивця українського народу", "Гітлер+Шухевич - злочинці", "Зрадникам українського народу - ганьба".

У той же час, Соцпартія також проводить акцію протесту біля пам'ятника генералові Ватутіну.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді