Лавринович штрафує недисциплінованих батьків

Вівторок, 17 липня 2007, 13:59

З початку 2007 року органи реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції склали понад 5 тисяч протоколів про несвоєчасну, без поважних причин, реєстрацію батьками народження дитини.

Міністр юстиції Олександр Лавринович підкреслив, що в поточному році в середньому близько 2,5% батьків в Україні порушили вимоги законодавства і зареєстрували своїх новонароджених дітей із порушенням термінів, повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу Мін'юсту.

При цьому, за словами Лавриновича, постійними і багаторічними лідерами з неспішності залишаються мешканці Києва та Одеської області, де випадків несвоєчасної реєстрації народження дитини фіксується в 2,5 рази більше, ніж у середньому по Україні.

Міністр нагадав, що місячний термін для реєстрації новонародженої дитини був уведений 1 січня 2004 року Сімейним кодексом України.

Кодексом також передбачена відповідальність батьків у вигляді сплати штрафу, якщо дитина без поважних причин не була зареєстрована у встановлений термін.

Міністр повідомив, що щорічно в Україні за це штрафується від 2% до 4% батьків.

З початку 2007 року в Україні були несвоєчасно зареєстровані 5 270 дітей з 225 679 немовлят.

У процентному співвідношенні більше всього таких порушень зафіксоване в Києві й Одеській області – відповідно 6,2% і 4%.

Крім того, понад 3% дітей були несвоєчасно зареєстровані в Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській областях і Севастополі, від 2% - у Луганській, Закарпатській, Київській, Сумській, Херсонській, Черкаській областях і Криму.

У межах 1,5% порушення зафіксовані у Вінницькій, Донецькій, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Тернопільській і Чернігівській областях.

"Дисципліновані" же батьки проживають у Волинській, Рівненській і Хмельницькій областях.

За словами Лавриновича, з початку року тут були зафіксовані одиничні випадки несвоєчасної реєстрації народження дітей, що складають менше 0,5% від загальної кількості немовлят у цих регіонах у 2007 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді