Черновецький хизується, як він збирається турбуватися про бездомних

Вівторок, 17 липня 2007, 16:59

Київська міська державна адміністрація має намір створити центр обліку бездомних громадян на базі будинку соціальної опіки на вулиці Суздальській, 4/6 у Солом'янському районі в 2007-2010 роках.

Про це сказано в розпорядженні Київміськадміністрації, повідомляють "Українські новини".

Таким чином адміністрація має намір створити інформаційну базу даних бездомних, а для їх виявлення - спеціалізовану службу соціального патрулювання.

При цьому адміністрація має намір сприяти отриманню або відновленню документів бездомних.

Для профілактики бездомності адміністрація буде проводити освітні заходи щодо інформування населення про норми законодавства щодо купівлі, відчуження й реєстрації права власності на житлові приміщення й земельні ділянки, щоб запобігти випадкам незаконного відчуження житла в самотніх і літніх громадян.

Також Київміськадміністрація має намір вивчити можливість створення в районах нічліжних закладів, соціальних готелів, реабілітаційних центрів із залученням коштів благодійних організацій, громадських об'єднань і фізичних осіб.

Крім того, адміністрація вирішила вивчити питання надання бездомним санітарно-гігієнічних послуг і створення служби першої медичної допомоги для постійного патрулювання місць найбільшого скупчення бездомних - вокзалів і ринків.

У свою чергу в районах будуть створені стаціонарні пункти харчування й постійна матеріальна база теплих речей і продуктів для видачі їх бездомним.

Як повідомлялось, у січні КМДА організувала медичне обслуговування осіб без певного місця проживання на базі міської клінічної лікарні №1 на Червоному Хуторі, а також в холодну пору року організувала роздачу особам без певного місця проживання одягу й гарячої їжі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді