Українці хочуть проголосувати без зайвого шуму і закрутити депутатам гайки

Четвер, 19 липня 2007, 17:19

Для ухвалення рішення, за яку партію голосувати, українцям не потрібна передвиборна кампанія.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" напередодні позачергових виборів, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на наукового керівника фонду Ірину Бекешкіну.

За словами Бекешкіної, близько 42,3% респондентів вважають, що їм не потрібна ніяка інформація про партію або блок, для того щоб зробити свій вибір, тому що вони будуть голосувати за ту ж партію або блок, що й у 2006 році.

Близько 27% опитаних виявили бажання одержати інформацію про програми і пропозиції партій і всього 8% бажають побачити виборчі списки.

Для ухвалення рішення близько 62% респондентів хочуть знати першу п'ятірку виборчого списку, а 53% - весь список.

Так само українців хвилює, кого партія або блок буде висувати на посаду прем'єр-міністра - 75%, і кого партія буде пропонувати до складу майбутнього уряду.

Населення України практично не цікавиться фінансовими деклараціями кандидатів, інформацією про особисте життя і компрометуючі відомості, - відзначила Бекешкіна.

Більшість учасників опитування підтримують ідею позбавлення депутатів недоторканності - майже 80%.

Соціологічне опитування проводилося з 20 липня по 6 липня 2007 року фондом "Демократичні ініціативи" і фірмою "Юкрейніан соціолоджи сервіс" у всіх регіонах України.

Усього опитано близько 2 тисяч осіб. Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді