Третина українців думає, що Ющенко виборами порушив Конституцію

Вівторок, 24 липня 2007, 13:29

34,1% опитаних центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень вважають, що президент Віктор Ющенко порушив Конституцію призначивши позачергові вибори Верховної Ради.

Про це свідчать дані дослідження, текст яких мають "Українські новини".

28,5% респондентів вважають, що Конституцію порушила сама Верховна Рада, 11,1% вважають порушником Конституції Кабінет міністрів, 6,2% опитаних побачили порушення Конституції в діях опозиції.

Ще 7,2% сказали, що ніяких порушень Конституції з боку органів влади немає, а 19,1% респондентів не змогли відповісти на запитання про те, чи бачать вони порушення Конституції з боку якого-небудь органу влади.

Крім того, соціологи запитували респондентів про те, чи вважають вони можливим виникнення загрози їх особистій безпеці й безпеці їхніх сімей через можливі або реальні порушення Конституції.

56,3% сказали, що не бачать такої загрози, 28,5% зізналися, що відчувають загрозу своїй безпеці через конституційні порушення, 15,2% не змогли відповісти на це питання.

Разом з тим 40,8% опитаних сказали, що порушення Конституції можуть загрожувати суверенітету й цілісності країни і майже стільки ж – 39,1% не бачать такої загрози. 20% респондентів не змогли відповісти на це питання.

Дослідження проводилося 10 - 18 липня, соціологи опитали 2014 респондентів 18 років і більше, похибка даних не перевищує 2,24%.

Як повідомлялось, у березні 43% опитаних УІСД й "Соцмоніторингом" висловилися за посилення повноважень президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді