З 1 серпня припаркуватися в центрі Києва буде дорожче

Середа, 25 липня 2007, 15:46

Із 1 серпня в Деснянському, Печерському й Подільському районах Києва починають діяти нові тарифи на паркування – 7 гривень за годину.

У той же час, в інших районах Києва відповідні послуги поки залишаться безкоштовними, повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу Київдержадміністрації.

Заступник міського голови Ірена Кільчицька зазначила, що парксервіси 3 районів уже як структурні підрозділи ввійшли в міське комунальне підприємство "Київтранспарксервіс", яке Київська міськрада визначила єдиним оператором із паркування транспортних засобів і стягнення парковочного збору.

"Зараз відбувається процес входження в цю структуру інших колишніх райпарксервісів", - сказала вона.

"Зараз працює спеціальна комісія, що встановлює точний, економічно обґрунтований план збору за паркування з кожної площадки. Тоді вдасться уникнути численних фальсифікацій і крадіжок у цій сфері", - наголосила Кільчицька.

Вона зазначила, що поки робота комісії не завершена в інших 7 районах Києва.

"У них поки що недоцільно вводити нові тарифи, оскільки там не встановлений чіткий план, кошти від паркування знову можуть "піти в нікуди". Тому затверджено рішення взагалі тимчасово, у розпал відпусток киян, скасувати там плату за стоянку", - сказала Кільчицька.

За її словами, нові тарифи за послуги паркування легкових автомобілів визначені по 3 територіальним зонам.

1-а зона – Центр (у межах Європейської площі, вулиць Трьохсвятительська, Велика Житомирська, Володимирська, Льва Толстого, Велика Васильківська, Саксаганського, Басейна, Шовковична, Грушевського) – вартість 7 грн./година.

2-а зона – райони, що прилягають до центру (вулиці Набережно-Хрещатицька, Нижній Вал, Глибочицька, Артема, Теліги, Індустріальна, бульвар Чоколовський, Червонозоряний проспект, Московська площа, бульвар Дружби народів, Набережне шосе) – 5 грн./година.

3-я зона – інші вулиці – 3 грн./година.

Як відомо, раніше Київрада доручила комунальному підприємству "Київтранспарксервіс" розробити програму "Єдиний паркувальний простір міста Києва". За інформацією керівництва КП, на даний момент у столиці паркувальні збори здійснюють 10 районних парксервісів і основні кошти "пливуть" поза міськбюджетом.

За деякими даними, кошти від плати за стоянку автомобілів не надходять у муніципальний бюджет у 90% випадків.

На сьогодні плата за паркування в столиці складає від 1 до 30 грн. за годину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді