Під Києвом хочуть розбити спортивне село, підладнавшись під Євро-2012

Четвер, 26 липня 2007, 13:13

Містечко Ірпінь, що в Київській області, розраховує на будівництво об'єктів інфраструктури для Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це заявив мер Ірпеня Олег Бондар, повідомляють "Українські новини".

"Ми спробуємо потрапити під програму "Євро-2012", побудувати гарний стадіон, може, побудуємо спортивне село для чемпіонату", - сказав він.

Бондар зазначив, що після внесення змін і затвердження генерального плану в заплаві ріки Ірпінь замість житла можна буде будувати об'єкти розважального, спортивного й рекреаційного призначення, зокрема стадіони, корти, спортивні майданчики.

"Перше, що може бути - це готелі. Київ зараз має потребу в розселенні 300 тис. уболівальників, нам це теж цікаво, тому що ми передмістя Києва й перебуваємо за 5 км від нього", - сказав він.

Мер також сказав, що буде розглянуто варіант будівництва житла, яке на час проведення чемпіонату буде здаватися в оренду вболівальникам, а потім буде продано городянам.

Як повідомлялось, Ірпінь має намір залучити 200 млн. доларів інвестиційних коштів, спрямованих на будівництво нових об'єктів і реалізацій міських програм до 2011 року.

Бондар приступив до своїх обов'язків у червні. На початку березня Ірпінська міська рада достроково припинила повноваження мера Ірпеня Мирослави Свистович.

За підсумками виборів у березні 2006 року, у травні Ірпінська міська територіальна виборча комісія прийняла рішення про обрання Свистович мером, але інший кандидат у мери - Олег Бондар - оскаржив рішення тервиборчкому в суді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді