Компанія екс-радника Ющенка побудує під Києвом нове місто

Вівторок, 31 липня 2007, 10:33

Сінгапурська компанія Surbana Corporation побудує під Києвом місто-супутник на 200 тисяч мешканців.

Для проекту буде обрано ділянку площею близько 300 гектарів, повідомив компаньйон сінгапурської фірми, екс-радник президента Віктора Ющенка, сирійський бізнесмен Харес Юссеф.

Як пише газета "Дело", земля під будівництво буде виділена владою столичної області поблизу міста Васильків.

Губернатор Київської області Віра Ульянченко повідомила, що Васильків є найбільш імовірним місцем будівництва міста-супутника. "Остаточне рішення не прийнято. Є пропозиція сирійської і китайської компаній", - уточнила вона.

За інформацією видання, представники Surbana Corporation внесли пропозиції про будівництво об'єктів владі Києва й області в червні.

Перший заступник голови Київміськадміністрації Денис Басс повідомив, що фахівці Surbana Corporation висловили "деякі пропозиції по розробці генерального плану забудови Києва".

У свою чергу, Юссеф каже, що проект будівництва нового міста буде представлений на затвердження Київської облдержадміністрації вже у вересні. До цього моменту бізнесмен відмовляється називати передбачувану суму інвестицій.

Він пояснює інтерес сінгапурських партнерів до України тим, що інвестиції в нерухомість тут є найбільш привабливими. "Є дефіцит офісних і житлових площ. При цьому з погляду законодавства вкладення в цю сферу більш-менш захищені", - вважає голова Hares Group.

За оцінками керівників найбільших будівельних фірм, для будівлі подібного міста-супутника інвесторам знадобиться як мінімум 3 млрд. дол. Ще близько 20% цієї суми необхідно буде вкласти в соціальні проекти, на які вкажуть обласні влади.

Генеральний директор компанії "Ханнер Інвест" Сергій Овчинніков проект нового міста-супутника оцінив як дуже масштабний і такий, що потребує політичної підтримки. "Для його реалізації буде потрібно багато землі і близько 3 млрд. дол. США. До цієї суми варто додати витрати на школи, дитячі сади, магазини", - зазначив він.

У той же час, за оцінками фахівців, собівартість будівництва квадратного метра в новому місті буде не нижчою за 1,5 тисячі доларів.

Компанія Surbana Corporation контролюється найбільшим у Східній Азії сінгапурським інвестфондом Temasek Holdings, що належить державі. Його активи оцінюються в 139,35 млрд. дол., зазначає видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді