У Януковича визнали, що борги по зарплаті на держпідприємствах ростуть

Понеділок, 13 серпня 2007, 11:59

Сума боргів по зарплатах, зафіксована в судових рішеннях станом на початок 2007 року, за підсумками першого півріччя скоротилася майже на 146 млн. гривень.

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович із посиланням на дані Державної виконавчої служби Міністерства юстиції, повідомляє прес-служба Мін’юсту.

За словами міністра, з початку року органами виконавчої служби було примусово виконано майже 60 тис. судових рішень щодо стягнення з підприємств всіх форм власності боргів по заробітній платі та інших виплатах, пов’язаних з трудовими правовідносинами.

При цьому Лавринович відзначив тенденцію останніх двох років щодо збільшення боргів по заробітній платі з боку державних підприємств.

Якщо протягом 2004 року кількість позовів від фізичних осіб до підприємств державної форми власності за невиплату зарплат зменшилася до нечисленних випадків, то на початок 2007 року судові рішення, що стосувалися стягнення боргів по зарплатах з держпідприємств, складали близько третини від загальної кількості відповідних рішень.

Серед найбільш проблемних галузей, де сконцентрувалося значна кількість боргів по заробітній платі, міністр назвав підприємства вугільної промисловості, сільгосппідприємства та збройні сили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді