Ющенко зробив чорнобильську зону заказником

Понеділок, 13 серпня 2007, 15:41

Президент Віктор Ющенко оголосив природну територію чорнобильської зони відчуження і зони безумовного відселення у Київській області загальнозоологічним заказником загальнодержавного значення "Чорнобильський спеціальний".

Про це сказано в указі президента від 13 серпня, оприлюдненому на сайті глави держави.

"Оголосити загальнозоологічним заказником загальнодержавного значення "Чорнобильський спеціальний" природну територію площею 48870 гектарів у межах зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення (Київська область)", - наказує цей акт.

Своїм указом Ющенко також доручає Кабінету міністрів у тримісячний строк забезпечити затвердження положення про загальнозоологічний заказник "Чорнобильський спеціальний" і передачу відповідної природної території під охорону держдепартаменту – Адміністрації зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення.

Як сказано в документі, цей указ видано "з метою збереження унікальних властивостей лісових насаджень зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення в межах Київського Полісся, що є найбільшим в Україні резерватом дикої фауни, яка потребує охорони та регулювання чисельності", та відповідно до 53 статті закону про природно-заповідний фонд України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді