Янукович "зробив подарунок" працівникам культури

П'ятниця, 17 серпня 2007, 09:39

Із 1 січня 2008 року для працівників культури буде введено нові посадові оклади за єдиною тарифною сіткою.

Про це заявив віце-прем`єр-міністр Дмитро Табачник на брифінгу, повідомляє УНІАН.

"Кабмін напередодні Дня Незалежності зробив подарунок працівникам культури, переглянувши помилкове, безвідповідальне рішення колишнього уряду, коли при введенні єдиної тарифної сітки були дискриміновані працівники культури", - сказав Табачник.

Він зазначив, що найвищий розряд, яким дозволялося тарифікувати працівника культури, був наполовину менший, ніж у сфері освіти та охорони здоров`я.

"З 1 січня 2008 року буде введено нові посадові оклади за єдиною тарифною сіткою, і працівникам культури нараховуватимуться зарплати від 1-го до 22-го розряду, а не до 13, як було раніше", - сказав Табачник.

Він також додав, що згідно з рішенням уряду, зарплати працівникам культури, як і всім іншим працівникам бюджетної сфери, буде підвищено тричі за 2007 рік.

"Зокрема, найближчим часом вони будуть підвищені з 1 вересня. Загальне зростання зарплати працівникам культури становитиме 32-35%, як і скрізь у бюджетній сфері", - зазначив Табачник.

Як відомо, 2 серпня стартувала передвиборча кампанія до виборів у Верховну Раду, призначених на 30 вересня.

Підвищення рівня життя й соціальних стандартів є одним із передвиборчих аргументів Партії регіонів, лідером якої є прем’єр-міністр Віктор Янукович.

УНІАН,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді