Януковича вхопили на "недопрацьовках" у Дніпропетровщині

Четвер, 23 серпня 2007, 10:35

Кабінет міністрів лише на 20 відсотків виконує програму радіаційного та соціального захисту населення міста Жовті Води у Дніпропетровській області.

Такого висновку дійшли контролери Рахункової палати України, які перевіряли місто, повідомляє "Німецька хвиля".

За словами головного контролера Григорія Самусь, Кабмін не повністю виконав вимоги закону "Про державні цільові програми" і свої зобов'язання.

Внаслідок цього не визначеним залишився держзамовник виконання програми захисту населення, її виконавець, а також обсяги фінансування кожного з пунктів програми.

За три роки уряд виділив місту лише 20,5 мільйонів гривень замість майже 98 мільйонів, як передбачалося.

За ці гроші у Жовтих Водах мали виконати протирадіаційні заходи, для захисту населення від наслідків видобутку уранової руди, йдеться у повідомленні.

Не проводилося й обстеження території для виявлення нових джерел випромінювання, не побудований новий будинок для переселення майже сотні сімей із забруднених районів міста, досі не відкрито лікувально-реабілітаційний центр.

Рахункова палата оцінила роботу з виконання цільової програми захисту населення Жовтих Вод як незадовільну і в своєму звіті зазначила, що це призводить до соціального напруження в місті де мешкають більше 50 тисяч осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді