Одесити системно гублять свідоцтво про народження, а львів'яни – змінюють імена

Вівторок, 28 серпня 2007, 13:14

Щороку до 50 тисяч громадян України звертаються до органів реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції з тим, щоби змінити власне ім’я або поновити втрачені документи.

Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович.

Понад 80-90 відсотків звернень громадян до органів реєстрації актів цивільного стану (РАЦСів) містять прохання поновити втрачені документи стосуються свідоцтв про народження.

Наприклад, поточного року з близько 6 тисяч загублених документів, якими був засвідчений факт народження, смерті, шлюбу, розлучення тощо, 5 тисяч – це свідоцтва про народження.

Багаторічне лідерство в країні за кількістю загублених свідоцтв про народження тримають мешканці Одещини.

А от мешканці Львівської області є своєрідними рекордсменами України за кількістю перемін власних імен.

За словами Лавриновича, практично щороку кожен десятий мешканець України, який змінює власне ім’я, є мешканцем Львівщини.

У 2007 році: з близько 10 тисяч випадків зміни імені, мешканцям Львівщини належали близько 1 тисячі.

Загалом, за словами міністра юстиції, до органів реєстрації актів цивільного стану щороку звертається близько півтора мільйона громадян. Наприклад, з початку поточного року РАЦСи вже відвідали близько 850 тисяч українців.

Найчастіше українці приходять із тим, щоб зареєструвати факт народження або смерті. Наприклад, за перше півріччя 2007 року РАЦСами було видано 225,619 тис. свідоцтв про народження та 385,950 тис. свідоцтв про смерть.

На другому місці актові записи про одруження та розірвання шлюбів. Наприклад, протягом першого півріччя поточного року в Україні було зареєстровано 131,215 тис. шлюбів та 85,290 тис. розлучень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді