Більше всього контрабандою в Україну ввозять наркотики

Середа, 12 вересня 2007, 12:51

Найпопулярнішим предметом контрабанди в Україну в 2007 році стали наркотики.

За фактом незаконного ввозу наркотичних засобів в Україну порушено 80 кримінальних справ.

Усього за 8 місяців поточного року митники виявили 540 фактів незаконного переміщення наркотиків, психотропних речовин і прекурсорів.

Такі цифри на прес-конференції оприлюднив заступник голови Державної митної служби Володимир Русков, повідомляє Ліга.

За словами Рускова, наркотики в Україну ввозяться усіма видами транспорту, але останнім часом почастішали випадки контрабанди наркотиків через міжнародні поштові й експрес-відправлення.

Резонансним у липні цього року стало затримання в Іллічевському порту 325 пакетів героїну вагою 162,5 кг, який в Україну намагався ввезти громадянин Туреччини.

На думку Рускова, героїн планували транзитом перевезти на захід.

"На наше щастя, більша частина важких наркотиків іде через нас транзитом на захід. Це пояснюється тим, що наше населення не настільки платоспроможне, щоб купувати такі наркотики", - пояснив він.

Водночас, за словами Рускова, з кожним роком збільшуються обсяги контрабанди синтетичних таблетованих наркотиків через західні кордони України.

Наприкінці липня 2007 року велика партія героїну була вилучена в Іллічевському морському порту в громадянина Туреччини. Тоді співробітники Служби безпеки України і Державної митної служби затримали понад 100 кілограмів героїну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді