У 2008 році при вступі до ВУЗу доведеться пройти тестування

Четвер, 13 вересня 2007, 12:43

У 2008 році тестування будуть проходити усі, хто вступатиме до вищих навчальних закладів, - випускники загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, вищих закладів освіти першого і другого рівня акредитації і випускники попередніх років.

Про це заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, повідомляє УНІАН.

За його словами, очікується близько 530 тисяч учасників тестування. Лікарчук зазначив, що тестування проводитиметься з 11 навчальних предметів, тобто, майже з усіх тих предметів, з яких зараз проводяться вступні іспити до вузів.

Крім того він повідомив, що наступного року у вузах залишаться лише творчі випробування, наприклад, малюнок, танці.

Лікарчук додав, що залишаться також вступні іспити з іноземних мов, тому що "ми ні технічно, ні технологічно в 2008 році ще не зможемо провести тестування з іноземної мови". Він зауважив, що "це буде в 2009 році".

За його словами, уже є багато звернень від випускників попередніх років, які хочуть взяти участь у тестуванні. Він наголосив, що "це є ще одним підтвердженням того, що цей проект є вдалим і що цей проект себе реалізував".

Лікарчук повідомив, що реєстрацію учасників тестування розпочнуть з 1 листопада поточного року.

За його словами, теоретично і технологічно "ми її готові розпочати навіть і сьогодні, але для нас важливо, щоб учні визначалися, у який вуз вони вступатимуть, які іспити вони будуть складати".

Як сказав Лікарчук, для цього потрібно, щоб вузи оголосили перелік вступних іспитів, які будуть наступного року. За його словами, "перед ними таке завдання поставлене, і ми очікуємо, що, можливо, до 1 листопада у випускників така інформація буде".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді