Ющенко закликає українців менше пити і палити

Четвер, 13 вересня 2007, 12:53

Президент Віктор Ющенко закликає українців вести здоровий спосіб життя.

Про це він сказав, виступаючи на всеукраїнському форумі "Наша мета – здорова людина, здорова нація", що проходить у Києві, повідомляє УНІАН.

Президент підкреслив, що населення України скорочується, і якщо у 1993 році в Україні проживало 52,2 млн. осіб, то на сьогодні - 46,6 млн.

За словами Ющенка, за цей час Україна втратила населення більше, ніж за роки Великої Вітчизняної війни, і якщо така тенденція збережеться, то у 2010 році в Україні залишиться лише 35 млн. осіб.

Президент заявив, що дуже багато залежить не лише від медицини, але і від способу життя, який веде людина. "Треба менше пити, треба менше палити", - закликав він.

Він зауважив, що сьогодні, за статистикою, 70% української молоді віком від 12 до 20 років вживають алкоголь і палять.

Президент наголосив на необхідності боротьби з рекламою алкоголю і тютюнових виробів на телебаченні, а також забезпечення на законодавчому рівні того, щоб компанії, які виробляють алкоголь і тютюн, фінансували програми по боротьбі з раком тощо.

Також, за його словами, спостерігається проблема з фізичним вихованням. Ющенко закликав місцеву владу популяризувати спорт і будувати спортивні майданчики.

Серед інших ініціатив президента - сприяння раціональному харчуванню населення України, широке впровадження соціальної реклами про здоровий спосіб життя.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді