Ющенко сказав, коли українцям стане легше їздити у Європу

П'ятниця, 14 вересня 2007, 14:04

Президент Віктор Ющенко переконаний, що угода про новий візовий режим і угода про реадмісію, підписані між Україною та Євросоюзом, почнуть діяти з початку 2008 року.

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з прем’єром Португалії Жозе Сократешем, президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу та Верховним представником ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Хав’єром Соланою.

"У мене, так само, як і у прем’єр-міністра Португалії, немає сумнівів, що Європарламент і український парламент до кінця року ратифікують цю угоду і вона буде задіяна, починаючи з початку 2008 року", – сказав Ющенко.

Водночас президент зазначив, що українську сторону турбує "низка прикростей, які стосуються поточної візової ситуації" з країнами ЄС.

"Говорячи про цю частину наших відносин, ми говорили про випадки, країни, обставини, за яких український громадянин був поставлений у незручне становище. Ми говорили про те, що практика видачі віз у деяких консульських місіях серйозно затримується, і це нас турбує", - зазначив він.

Ющенко сказав, що під час самміту "Україна - ЄС" сторони домовилися про активізацію консультацій з тими країнами, де допускається така практика по відношенню до українських громадян.

"Ці обставини вивчені, прийняті до уваги і сторінка перегорнута. Я вважаю, що це була відверта, чесна і конструктивна розмова", - сказав президент.

Водночас Ющенко запевнив, що українська візова політика не змінюватиметься щодо нових членів Євросоюзу.

"Безумовно, ми не будемо висловлювати жодних застережень щодо поширення на них безвізової практики. Ми б просили лише наших колег взяти до уваги, що це питання в Україні проходить внутрішні процедури", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді